Afspraak Maken

Annuleer

Bedankt! Wij beantwoorden u binnen 24 uur om een afspraak te maken

Terug

Oops! Er ging iets mis, probeer het opnieuw.

Ga voor minder E-Waste

De productie van smartphones kost veel energie, een stuk meer dan het gebruik. Door uw smartphone te laten repareren in plaats van een nieuw toestel te kopen, is er veel minder productie. Doordat er minder productie is, is er minder CO2-uitstoot wat beter is voor het milieu. Ook bespaart u zelf een hoop geld!

Gemiddeld kunt u met een iPhone vier jaar doen (gemiddeld 2 jaar met de batterij), in vergelijking met een Android is dat 1 á 2 jaar meer. Als een onderdeel in die vier jaar kapot gaat, hoeft u geen nieuwe iPhone te kopen. U kunt uw iPhone ook laten repareren, dat scheel enorm veel uitstoot. De productie van een iPhone kost ongeveer 51 kg CO2, dit kunt u dus besparen door uw iPhone te laten repareren. Ook bespaart u hiermee een hoop geld.

Als u toch aan een nieuwe telefoon toe bent, hoeft u ook niet voor een nieuwe iPhone te gaan. In plaats daarvan kunt u voor onze refurbished iPhones gaan. Refurbished houdt letterlijk in ‘gerenoveerd‘, wij kopen gebruikte toestellen in repareren wat nodig is, en verkopen de iPhone. Zo besparen wij de 51 kg CO2-uitstaat van de productie van een iPhone, en bespaart u een hoop geld.Als u een refurbished iPhone heeft aangeschaft, gooi dan niet zomaar uw oude iPhone weg! In smartphones zitten gevaarlijke stoffen voor het milieu, denk aan: lood, koper, lithium (batterijen) en zink.

Als de iPhone op een onverantwoorde manier worden weggegooid kunnen ze gaan lekken. Deze lekkende giftige stoffen trekken in onze aardoppervlakte, dat vervolgens weer in ons grondwater terecht komt. Dit vervuilt niet alleen het grondwater, maar ook onze aardoppervlakte. Als de aardoppervlakte vervuilt raakt, heeft dit ook weer gevolgen voor onze gezondheid.
In plaats van uw iPhone weg te gooien, kunt u deze aan ons verkopen.

Het produceren van onderdelen voor reparaties wordt er natuurlijk ook CO2 uitgestoten. Dit is niet te vergelijken met de uitstoot van een nieuwe iPhone. Op dit moment is er weinig te doen om de CO2-uitstoot nog meer te beperken, behalve voor schermen. Zoals iPhones te refurbishen zijn, zijn schermen dat ook. Wij zijn op dit moment bezig met refurbished iPhone schermen. Vaak is alleen het glas van een scherm gebroken en niet het scherm, meestal wordt zowel het glas als scherm weggegooid. Wij halen het scherm van het glas af, en plakken het scherm weer op een nieuw glas. Hoewel dit in 1 zin uit te leggen is, is het toch een moeilijk process. Refurbished schermen hebben als voordeel dat het heel weinig productie uitstoot heeft.